FC Eendracht Moerbeke organiseerde in samenwerking met de Universiteit van Gent basismotorische testen in het kader van een ‘brede sportopleiding’. Deze gingen door in sportzaal ‘De Veldmuis’ te Geraardsbergen en we kregen hiervoor de welwillende medewerking van Sportdienst Geraardsbergen. De testen werden afgenomen door een universitair team onder de deskundige leiding van de heer Job FRANSEN, master LO en wetenschappelijk medewerker/doctorandus ‘Bewegingswetenschappen’ aan de Universiteit van Gent.  Zelf is hij ook nog voetballer in hart en nieren. Hij maakt ook deel uit van de VZW Jeugd Sport Fit en Vaardig (Sportakus). De testbatterij hield lichaamsmetingen (lengte, gewicht, vetpercentage), fysieke testen (snelheid, lenigheid, uithouding, kracht) en een aantal motorische testen in en geeft een algemeen idee van motorische begaafdheid van het kind. De testen boden een uitgelezen mogelijkheid om als ouder, coach en sportverantwoordelijke een idee te krijgen van de sterke en mindere punten van de kinderen d.m.v. een profielkaart.  Er was een zeer goede opkomst en liefst 96 kinderen uit het samenwerkingsverband ondergingen met enthousiasme de testen. Tevens waren er deelnemers uit andere sportdisciplines zoals atletiek, basket, turnen, zwemmen en zelfs paardrijden. De doelstelling is de kinderen verder in hun evolutie op te volgen en deze testen jaarlijks te herhalen. Gerichte algemene coördinatietrainingen zullen dan ook regelmatig voorzien worden.

P1040717 (640x480)

testbatterij 03 aug 058 (640x480) P8030225

meer foto’s

[poll id=”2″]