Op deze koude zaterdagnamiddag werd het tornooi gespeeld bij onze Waalse vrienden in Deux-Acren.   Een paar talenten konden er jammer genoeg, door communieverplichtingen, niet bij zijn maar geen nood de rest zou zijn vel wel duur verkopen.

De eerste wedstrijd begon onmiddellijk tegen de A-ploeg van de inrichtende club.  In de voorgaande duels werden deze wedstrijden steeds verliezend afgesloten daar Deux-Acren over een paar stevig voetballende jongens beschikt.  Onze klein mannen vonden het tijd voor sportieve revanche en begonnen sterk aan de match.  D-A kon enkel een paar keer dreigen via hun sterkste speler maar deze botste steeds op een sterke verdediger of op een verbazende keeper.  FCEM kwam uiteindelijk verdiend op voorsprong en kreeg vervolgens kansen om verder uit te lopen doch het was D-A die de gelijkmaker scoorde.  Geen nood voor ons mannen want plots begonnen ze met knap samenspel de tegenstander uit te spelen en scoorden doelpunt na doelpunt.  Het was al koud en ons mannen bezorgden de sportieve tegenstander nog eens een koude douche door met liefst 6-1 te gaan winnen.

De tweede wedstrijd stond Deux-Acren B op het programma.  Hun ploeg bestond vooral uit jongere spelers.  Bij momenten lieten deze jongens knap technisch voetbal zien en ons mannen raakten door het gegroepeerd spelen nooit echt in hun spel.  De wedstrijd werd uiteindelijk verdiend met 2-0 winnend afgesloten.

De derde en laatste wedstrijd stond Ostiches op het programma.  Doordat de A-ploeg van D-A nipt had gewonnen tegen Ostiches had FCEM genoeg aan een gelijkspel om met de tornooiwinst te gaan lopen.  Bijgevolg kwam trainer Tom in dezelfde situatie terecht als de coach van Anderlecht die morgen met een gelijkspel,tegen die uit het verre Brugge, genoeg heeft voor de titel.  Trainer Tom koos niet voor een verdedigende opstelling en ging volop voor winst, met de gedachte om beter in schoonheid te winnen met winst.  Beide ploegen hadden duidelijk last van de zenuwen en echt mooi voetbal leverde dit niet op.  Kansjes langs beide kanten werden steeds verprutst en de zenuwachtigheid nam meer en meer toe bij trainer en supporters. Vooral ons Julienne (oma van de Matthijskes) kreeg het hard te verduren en probeerde met allerhande bewegingen te scoren doch slaagde er niet in en Marcel had alle moeite nodig om haar van het veld te houden.  Net voor de helft van de wedstrijd kwam Ostiches na een geharrewar voor doel op voorsprong.  FCEM liet de moed niet zakken en kon kort nadien met een mooie aanval de gelijkmaker scoren.  Even later kwamen we zelf met 2-1 op voorsprong.  Ostiches slaagde er niet meer in deze achterstand op te halen en FCEM sloot met 3 zeges het tornooi winnend af. Met slechts 2 tegendoelpunten en 10 gemaakte doelpunten werd FCEM een verdiende winnaar van het tornooi.  Ariel Jacobs had met het vooruitzicht op morgen nog iets kunnen leren van onzen trainer Tom.

Dikke proficiat aan spelers : Kyan, Senna, Maxim, Jordy, Damian, Dustin, Senna, Renzo en trainer Tom.  (Foto’s volgen later)